In Förberedelser, Utrustning

Den vakuumförpackade moroten

…blev dessvärre ingen succé.

Helt ovetenskapligt genomfördes ett test där den nyinköpta vakuumförpackaren var huvudrollsinnehavaren och några stackars oskyldiga morötter var testobjekt. En morot blev vakuumförpackad, en morot lades i vanlig plastpåse och en morot utan någon förpackning alls. Alla lades i kylskåpets grönsakslåda och (förlåt) glömdes bort i fyra veckor. Jag förstår att spänningen varit olidlig och här kommer nu testresultaten:

  • Morot utan förpackning: Mjuk, och med en gråaktig hinna.  Vill helst inte provsmaka.
  • Morot i plastpåse: Fast och hård, lite lätt gråaktig, lite fuktig. Kan efter skalning provsmakas. Ok.
  • Morot i vakuum: Mjuk, superfuktig och luktar surt. Blir nog sjuk om man äter av den.

Efter denna besvikelse har jag läst på och förstått att morötter och de flesta andra grönsakerna ska tillredas innan de vakuumförpackas.

test av vacuumförpackad morot

Nu stod kanske inte test av vakuumförpackare med på att-göra-listan inför lågsegling, men nu kan vi trots allt bocka av den erfarenheten. Note to self : Häng inte upp ditt liv på vakuumförpackade morötter.

Share Tweet Pin It +1

You may also like

Vakuumförpackaren

Posted on 2017-03-03

Previous PostNär vi bestämde oss för att långsegla
Next PostNamnbytet klart - Major Tom

No Comments

Lämna gärna en kommentar...