Planen

plan långsegling

Jag önskar att vi kunde vara så där coola och avspända och säga att vi typ inte har nån plan, vi bara flyttar in i båten, kastar loss och seglar iväg i solnedgången. Men det är inte riktigt vi. Vi har (nog) en masterplan som heter “Segla jorden runt“,  och ödmjukt har vi formulerat några delmål:

  • 2018 juni: Avsegling  6 juni på Nationaldagen (Borde gå bra, utan att glömma något väsentligt)
  • 2018 juli – augusti: Genom Europa

Vi tar oss via Kielkanalen genom Engelska kanalen förbi Nederländerna, kanske en sväng till England, sörplar ostron i Frankrike och spanar efter delfiner över Biscaya. (I det här området är det tidvatten och strömmar att ta i beräkning, och alla har ju hört talas om Biscaya…)

  • 2018 september – december: Spanien och Portugal

I Galicien hasar vi in och ut ur de spanska riorna. Vi kanske besöker Madeira och styr definitivt mot Kanarieöarna där vi på alla sätt förbereder oss för Atlantöverfarten. Julen firas på Kanarieöarna, och vi hoppar därmed över ARC. (Kanarieöarna sägs vara bekvämt för seglare, vi kanske aldrig kommer därifrån, växer fast på en boj med tapas och sangria inom räckhåll)

  • 2018 december: Kanarieöarna, oklart var vi startar Atlantöverfarten ifrån (Teneriffa, Gran Canaria?)
  • 2019 början av januari: Atlanten (Gulp) Just nu är planen att gå direkt till Barbados. Men vi diskuterar ideligen alternativet att gå via Kap Verde. Vi får se helt enkelt.
  • 2019 januari – maj: Karibien

Har vi kommit så här långt är vi supernöjda och har uppnått det vi talat om i sååå många år. Under våren hoppas vi kunna besöka öarna norr ut, för att under orkansäsongen gå söderut igen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Längre än så kan vi inte riktigt formulera oss, men de finns där, planerna för fortsättningen. Troligen blir det en säsong till i Karibien (Eller fortsätta mot Panama, eller ytterligare norr ut mot USA) men att det här är den definitiva planen är ingen högoddsare.

Fortsättning följer!

%d bloggers like this: