Senaste planen

Senaste planen

Planering Januari 2020

Cyklonsäsongen i södra Stilla Havet pågår för fullt. För att vara på den säkra sidan ska man befinna sig öster ut. Säkrast anses Marquesas vara, därefter Gambier. I år är det La Nina-år vilket reducerar risken för cykloner. Vi anser det därför skapligt säkert att vara kvar i Tuamotus. Under månaderna januari – april kommer vi att förflytta oss mellan olika Tuamotus-atoller. I april seglar vi till Tahiti för att proviantera och förbereda seglingen till Fiji. (Det är dessutom någon ombord som fyller jättemånga år, skicka gärna Greve Hamiltons piptobak och Lakritsbåtar så blir hen glad).

Fiji

Fiji är när detta skrivs, öppet för seglare. Allt mellan Franska Polynesien och Fiji är stängt på grund av rådande pandemi. Dessutom har nog inte vulkanutbrottet på Tonga ökat möjligheterna för landet att öppna sina gränser och det är tveksamt om man ens vill segla dit under rådande omständigheter. I maj seglar vi till Fiji. (Vi håller just nu på och läser på) Vi behöver anlita en agent och skicka en massa dokument innan vi får komma dit.

Nya Zealand

Om Nya Zealand öppnar upp för vaccinerade turister och tar bort kravet på att lägga ner 300 tkr på båtarbete, seglar vi dit i oktober 2022. När cyklonsäsongen börjar igen är vi på plats ungefär ett halvår i kallare klimat. Preliminärt åker vi till Sverige över jul och nyår 2022.

Indonesien, Thailand

Om inte Nya Zealand öppnar upp, seglar vi från Fiji till Indonesien och vidare till Thailand. Planen är att då åka hem från Thailand över jul och nyår 2022.

Och så vidare…

Troligen seglar vi via Maldiverna, mot Sydafrika och över Atlanten igen…men det är i så fall ett tag kvar.