Grönsö

Vi motorerar sakta norr ut. Solen gassar, det är synd att klaga, vindarna är lätta men inte från rätt håll. När det inte seglas, tröttnar besättningen ganska snart och sökandet efter natthamn startar tidigt.

Vi lämnar farleden och snirklar oss förbi genom sundet mellan Armnö och Kråkmarö och där ligger den, vår klippa för natten, Grönsö.

 

Den har kor. De kommer klampande genom skogen och glor nyfiket på oss. Kor är inte så bra på att smyga.Det finns historier om kor som ätit upp förtöjningstamparna, men för att kunna göra det måste de kunna hasa runt på klipporna, och det tror vi inte att de kan.

kor ombord

När man kommer till en ny ö måste man gå öpromenad. Det går ut på att bestiga högsta toppen (om sådan finns) och pustande säga “Åh vilken fin utsikt”, sedan måste varje närliggande klippa granskas, för att ta reda på om det går att angöra ön på fler ställen. Öns baksida måste naturligtvis besökas (lite grann beroende på hur stor ön är) för där kan det ju vara jättevackert. Bonusupplevelser på en öpromenad kan vara, strandfynd, ätliga bär, vackra klippor eller vilda djur.

berg

najad 391

När man kommer tillbaka till båten kan man alltid sätta sig och vila på sin låda, om man har en förstås.

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...