Hemsegling

Båten ligger under sommarsäsongen vid en brygga i den sörmländska skärgården. Vi får i och för sig åka bil lite längre, men sedan är det värsta lyxen med kobbar och skär bara några minuter bort. Nu var det dags att ägna helgen åt hemsegling och säga adjö åt bryggan. Innan daggen torkat på däck kastar vi loss. Med darr på rösten säger vi till varandra, tänk att det är sista gången vi är här. Konstigt egentligen att man kan vara förtjust i en brygga.

 

Väderprognosen har varierat under veckan, och lördagen börjar med höstlikt väder för att sedan spricka upp och bli ett stort solsken. Vi får en trevlig segling i den nordvästliga vinden mot Södertäljeslussen och Mälaren. På eftermiddagen slår jag sönder kaffepressen och vi konstaterar att vi helt enkelt får öva oss på att vara koffeinfria i ett dygn (Hjälp!)

Väl inslussade i Mälaren går vi till Björkö. Trots att det blåser rätt in när vi kommer mojnar viden under kvällen. Vi promenerar upp till Ansgarsmonumentet, beundrar utsikten, dricker iskall gin och tonic och får så småningom en vacker solnedgång.

Söndagen bjuder på omväxlande segling, med lite vind, mycket vind och lagom vind. Det enda som saknas på vår färd är kaffet.

Vi rundar av seglingssäsongen med ca 900 nm på loggen. Under de närmsta veckorna ska vi masta av, ta upp båten och sälja huset. Ungefär i den ordningen. Det kommer att gå bra, hoppas vi.

 

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...