I säkert förvar

I helgen var det dags att tömma huset på kvarvarande saker som ska magasineras. Allt var planerat in i minsta detalj. Släpkärran var bokad, kartongerna var uppmärkta och förrådet klart att proppa fullt med saker. Det var bara en liten spännande detalj som vi förbisett.

På helgen är byggnaden som förrådet ligger i larmad. Det är ju superbra med larm, bara lite omständigt om man ska “flytta in”. Ytterdörren till byggnaden kan nämligen bara vara öppen två minuter innan larmet går. Där stod vi med ett skåp, ett köksbord med tillhörande stolar, 25 flyttkartonger, båtdynor, snurran och diverse andra båtprylar. Det hade ju varit smidigt om vi kunnat ställa upp dörren medans vi ilade fram och tillbaka. Istället fick vi införa två-minuters regeln. Man låser upp, skyndar in med ett gäng kartonger, samtidigt som man räknar högt (och lätt hysteriskt) för att hålla reda på dessa två minuter. Och taktiken fungerade. Inget larm och inget besök från Securitas.

 

Nu är förrådet fyllt av ägodelar och båtprylar. I princip allt vi äger ryms på 10 kvm. I säkert förvar bakom larmade dörrar. Vi har dessutom avverkat en månads dos av högintensiv träning efter att ha konkat alla tunga kartonger. Nu ska vi vila oss i form.

Trevlig andra advent på er!

 

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...