Köpenhamn – dag 1

Då de innersta båtgrannarna ville avgår kl 09.00 fick även vi andra göra så. Trots strilregn.  Vi låter autopiloten styra och kurar under sprayhodden med kaffe och smörgås. Ganska mysigt.

oväder

Vi gick för motor de 10 distansen söder ut och rundade Kullens fyr. En fyr inbäddad i grönska och fluffig dimma. Efter fyren kör vi spända in i Öresund, här ska det ju vimla av färjor och stora tankbåtar överallt.

Vi hissar på och får en fin sträckbog söderut med siktet inställt på Ven. Men med så fina vindar kan vi inte låta bli att segla lite längre. Ska vi kanske rent av ta och hissa den danske gæstflaggen? Sagt och gjort. Vi styr mot Hamlets slott.

Så forsade vi på lite längre söderut och klockan 1800 lade vi till i Kalkbrederihamnen i Köpenhamn.

Med över 55 avverkade distans hinner vi få en solskensmiddag innan solen försvinner bakom fabriksbyggnaden (Och nej, hamnen kommer aldrig att platsa på nån topplista över favorithamnar). Jag kommer osökt att tänka på filmen “Conspiracy theory” där Mel Gibson ser skorstenar och drömmer mardrömmar…lite så.

Halva besättningen har haft tandvärk en tid . En annan film man kan funderar över är Tom Hanks i Castaway, som fixade sin tandvärk med en skridsko. Nu har vi dessvärre ingen skridsko ombord. Det blir nog besök hos tandlægeren i morgon.  

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...