Sandvik – kungligt besök

Vi lämnar Mörbylånga efter frukosten och seglar med god fart mot Sandvik (Öland) som är dagens etappmål, ca 38 distans bort. Halvvägs dör vinden ut. Sedan börjar det regna.

oväder

Vi går för motor och svänger in mellan pir-armarna i Sandvik vid 17-tiden. Lagom när vi sitter fast i brygga spricker det upp och solen skiner på oss.

sandvik-najad-391

När jag står och ska betala hamnavgiften säger nån lite nonchalant “Och där kommer kungen”. Jag som är en liiten smula nyfiken, försöker räkna ut vilken kung som avses. Är det “Kungen-kungen” eller en lokalkändis, typ “Smugglarkungen”? Det enda som skulle kunna vara “Kungen” är i så fall någon som har en stor motorbåt som just förtöjt vid gästbryggan. Nej, säger den ena besättningsmedlemmen bestämt. En sån omodern båt har i alla fall inte den riktiga kungen. Okej, tänker jag, men kan inte släppa tanken på att det skulle kunna vara den riktiga kungen. Lite i smyg, glor jag på dem i kikaren och väser: Där är i alla fall Carl-Philip. Sedan leker vi paparazzi i skydd av supstugan. Och mycket riktigt, Carl-Philip gör loss, Kungen styr, drottningen klättrar upp och sätter sig bredvid och Chris dricker öl.

drottningen sandvik

kungen

kungligt

Joråsåatt, kungligt besök har vi haft här i Sandvik. Inte för att jag är jätteexalterad över det…

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...