Targabåge

Idag for vi en sväng till Lidköping fram och tillbaka med släpkärra och kaffekorg. En spännande roadtrip, tänkte jag. Ganska ospännande med facit i hand, och det är ju egentligen bra att det inte blir alltför mycket dramatik av en enkel bilutflykt.

Redan förra sommaren gjorde vi en mall och tog alla mått för att kunna beställa en targabåge.  Det borde ju inte vara så svårt att få tag i nån som kan svetsa ihop den, tänkte vi.

 

Nåväl, trots noggranna ritningar efter konstens alla regler, lyckades den första firman vi kontaktade, svetsa ihop hela targabågen bak och fram. Det var ett gemensamt beslut att de kanske inte ska pyssla med just targabågar, vi behövde heller inte betala för den. Efter mängder av kontakter med olika svetsfirmor, fick vi tips om en firma i Lidköping. Dagens utflykt gick därför söderut för att hämta hem den och för att undvika värsta chocken hade vi fått bilder mejlade till oss, den såg normal ut.

Det påminner ju lite grann om en vädringsställning som vi kommer att montera fast på aktern.  På targabågen kommer vi att fästa solceller och antenner. Först ska vi bara masta på, sedan blir det dags för montering. (Hoppas den passar).

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...