Watermaker

Från första början har det varit självklart att vi ska ha med oss en Watermaker på resan. Den ger oss lite mer frihet, att kunna tillverka vårt eget vatten, slippa köa för att fylla på (och dessutom, i vissa fall betala för det). Man kan läsa att långseglare pysslar en hel del med sina Watermakers, det finns till och med de som säger “Ingen watermaker – inga problem”… och sjöfarare har ju i alla tider klarat sig utan vattenreningsmaskin. Det är klart att man kan klara sig utan.

Vi tycker att argumenten för att investera i en fortfarande gäller, så nu börjar det bli dags att utreda vilken modell vi ska ha och var den ska sitta i båten.  Första valet är om den ska ha stor kapacitet och dra mer ström så att man måste ha motorn i gång när man använder den, eller lägre kapacitet  så man kan köra den på solceller. Kostnaden är ungefär densamma. Nästa val är fabrikat och modell.  Hittills lutar det åt att vi går på lågenergispåret. Det verkar som om vår watermaker kommer att bli en Osmosea. Även kallad “Osmo”.

 

I vanlig ordning tycker vi ju om att slöjda saker i kartong, så naturligtvis har vi även gjort en watermaker-mall av Osmo.

Plan A var att Osmo skulle få plats under handfatet i badrummet. Bra tänkt, men för trångt. Det är inget fel på plan B heller där utrymmet under navigationsplatsen utnyttjas. Det kräver lite ombyggnad och vi får hitta en annan plats för skorna som brukar samlas där. Men det fixar vi.

Nu är vi på gång!

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...