Återhämtning i A Coruña

Efter att ha firat vår lyckade överfart med båtens Inalous besättning, slängde vi i oss något att äta och gick sedan och lade oss. Det kan vara så att vi tog en ohemult lång sovmorgon. Sedan gjorde vi stan. Vi tittade på de karaktäristiska husen med vita fönster, gamla stan med gränder och restauranger i långa rader. Vi passade även på att lufta cyklarna och trampade bort till Herkulestornet. Höga stenfyrar i all ära, men det varma soliga vädret inbjöd till bad och precis nedanför tornet fann vi en perfekt badstrand.

promenerar

badstrand

Vi har även cyklat runt till de affärer som sägs sälja båttillbehör. Nåja. Synnerligen magert utbud och definitivt ingen båtgrill, som vi är på jakt efter. Annars har vi fyllt på förråden med sangria-tillbehör och livsmedel. Nu väntar nästa kapitel i vår resa. Vi ska sakta, sakta utan brådska segla söderut längst Galiciens kust, och ankra i de olika riorna för att besöka fiskebyar och små städer.

Det ska onekligen bli spännande att ankra och ligga på svaj. Det kanske vi borde ha övat mer på, men nu får vi gå direkt på skarpt läge. Nu kastar vi loss och ger oss av söder ut!

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...