Christians ö

Vi lämnar Gudhejm straxt efter turbåten till Christians ö. När den lägger ut vid första morgonturen, står en kör och sjunger “Vem kan segla för utan vind” (fast på danska) och vinkar adjö till alla passagerarna. Vi lämnar straxt efter men då har kören gått hem.  Med mycket vind i seglen, styr vi de 8 distansen mot Christians ö, med fulla ställ. Väl framme är vinden över 11 sekundmeter i byarna. Vi får ner alla segel och styr in genom ett smalt och skvalpigt hamninlopp. Vi lägger oss utanpå en tysk båt som vi träffat på tidigare. Det är ingen kör som tar emot med vacker sång istället dyker hamnvärden  upp och skriker på oss “Svenskar släpp ut fören” och så gör han nån underlig grimas, pekar och gestikulerar vilt. Han tar sitt uppdrag på stort allvar. Vi gör som han säger och släpper ut fören. Alla nöjda, inklusive hamn-hitler.

christiansö

Vi fixar i ordning båten och går öpromenad på öarna Fredriksö och Christians ö. Naturen är fantastisk vacker, med karga klippor, fortet, stockrosorna och de gamla byggnaderna.

 

christiansö

christiansö

christiansö

christiansö

christiansö

christiansöEfter öpromenaden är det rast och vila. I eftermiddag går vi norrut och siktar på Mörbylånga, det är en ren principsak.+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...