Gudhjem

Vi lämnar ett mulet Allinge och styr mot solskenet och Gudhjem. Det är ca 7 distans och vi seglar dit på utrullad genua. Inloppet i den östra hamnen är smalt med klippor på bägge sidor. Det finns tre hamnbassänger och vi lägger oss i den mittersta där det finns gott om plats. Ungefär en halvtimma senare är det fullt med båtar. Med spring kors och tvärs. Vi orkar inte ens fundera över hur vi ska komma ut i morgon, eftersom dansken hänger på oss, tyskens aktertamp ligger bakom oss, polackens spring ligger på vårt akterknap tvärs över hamnen och bakom oss ligger två båtar och täcker upp reträtten. Och när dessutom postbåten Peter täpper till hamninloppet är det bara att konstatera att i morgon är en annan dag, helt enkelt.

Solen skiner och vi går promenad runt Gudhjem. Det är väldigt vackert här. Backarna är branta och ner mot hamnen ligger korsvirkeshusen på rad omgärdade av stockrosor, hortensior och enorma fikonträd. (Jag önskar jag hade ett växthus)

gudhjem

gudhjem

blomster

Om vi nu lyckas slingra oss förbi alla postbåtar och spring i hamnen är planen att ta oss till Christians ö i morgon, för ett kort pitstop som inkluderar vila och tidig middag, sedan nattsegla de 80 distansen mot Kalmarsund. Men som sagt vi får se helt enkelt.

 

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...