Det rullar på

Ett visst lugn infinner sig så fort vi flyttat in i båten. Det vi måste göra och ordna med finns här, ombord, och vi behöver inte längre tänka på lägenheten, slipen eller båthuset. Att-göra-listan krymper, vi har åkt på turné och hämtat livflotte, epirb, klämt på reservankare och köpt ny gasolflaska. Ombord har vi ägnat oss åt att flytta runt på prylar, fram och tillbaka. Flera gånger. Det blir nog bra när vi bott in oss ordentligt, och vi vet var varje pryl passar in. Vi borde förmodligen även skriva en inventeringslista.

Vi har ägnat mycket tid åt att stoppa ner saker i plastlådor, och att åka till Jula och köpa ännu fler plastlådor. Jag kan nästan inte besöka en affär utan att noggrant inventera utbudet av olika plastlådor. Vi har till och med skaffat oss favorit-plastlådor. Jag tror jag stoppar där, allmänintresset för plastlådor är nog ganska minimalt… men våra lådor förvaras bland annat i garderoben som vi gjorde i ordning, och här kommer vi få gott om utrymme för bland annat torrvaror och apotek.

plastlådor i garderoben

Vi måste nog revidera uppfattningen vi haft om den här båtens stuvutrymmen. Att de är minimala och att vi aldrig kommer att få med oss allt vi vill…det får vi visst det. Bara man har rätt sorts plastlåda.

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Niklas

    Går det inte på bredden, staplar man på höjden tillämpas på allt från skafferivaror, olje- och smörjfettburkar till gosedjur och ens miniorscouter! samt helt uppenbart även plastlådor 🙂 lösningen som aldrig felar helt enkelt

Lämna gärna en kommentar...