Förvaring

Inför en långfärdssegling förstår man snart att det är mycket livsmedel och prylar som måste få plats ombord. Det är ju inte så att man måste bli direkt självförsörjande, men i alla fall så att man kan vara till havs eller guppa runt bland avlägsna öar åtminstone en månad eller så, innan man shoppar igen. Det gäller ju att tänka på förvaringen, hur och var allt ska få plats. Det finns ju de som måste ha tänkt extra mycket på sin förvaring och som verkligen, verkligen gillar det här med konserver. Titta gärna in på denna  blogg. Där skymtar Bullens pilsnerkorv, närmare bestämt 188 burkar som följde med på seglingen! Personligen är jag inte så förtjust i Bullens pilsnerkorv så det lär inte dyka upp i vårt konservlager. 

För att få bättre plats med all proviantering, har vi satt in hyllor i förpikens babordsgarderob eftersom det här med att segla omkring med galgar i garderoben, inte känns som rätt prioriteringar.

Hyllorna är enligt konstruktören “Västeråsmahogny”. (Och det är tydligen betsad plywood.) Snyggt och praktiskt, hur som helst.

Här får vi rum med plastbackar som vi kan fylla med diverse viktiga prylar.

Och absolut inte nån Bullens pilsner korv….

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...