Grisrövsläge…

…heter det inte. Gislövsläge, tror vi är den korrekta benämningen på orten några distans öster om Trelleborg. Men för att börja från början så gjorde vi oss i ordning för avfärd från all-time-high-helveteshamnen-med bergsborrning-from-hell, runt klockan halv tio. Då ville det sig inte riktigt. Startmotorn var typ stendöd. Efter felsökning och åtgärdande av en kontakt(!?) som lossnat, hoppade allt igång och vår avfärd från Köpenhamn kunde starta.

Vi ser inte så mycket båtar på vår färd, några enstaka segelbåtar bara. Utanför Kastrup är det mängder av flygplan som startar och landar. Överallt står vindsnurror på rad och snurrar med sina långa vingar. På håll ser vi Öresundsbron som vi inte åker under, utan snarare över, tunneln alltså.

gislövsläge

Vinden är sydväst ca 11 sekundmeter. Vi kämpar på i motvinden och får göra några slag när vi pressas mot land nere vid den grunda delen av Falsterbo. När vi väl får gira österut mot dagens natthamn får vi en finfin slör och äntligen åker mössan av.

Efter nästan 50 seglade distans med lite slag hit och dit, angör vi så Gislövsläge. Vi knöar oss min mellan smala pålar och en dejlig dansk tar emot tamparna. Vinden tjuter i riggarna, vi går en kort blåsig promenad. Först till stranden där det luktar död tång. Sedan går vi till affären som påminner om Östtyskland, innan muren föll. Det finns soppa på burk och nudlar att handla. Men, jag kan inte nog understryka, det pågår ingen bergsborrning!

gislövsläge

Vi äter pasta Carbonara, och tar igen oss en smula. I morgon avser vi hissa den danska gästflaggan igen.

Mot Bornholm!

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...