Allinge Havn – Bornholm

För sisådär 15 år sedan sa vi till varandra att vi borde segla till Bornholm. Nu är vi här! Äntligen!

Vi lämnade Gislövsläge kl 9 på morgonen med en lätt sydvästlig vind. Enligt GPS:en skulle vi ankomma Bornholm efter kl 22, och så sent ville absolut inte komma fram. Plan B fick bli Kåseberga men med samma kurs kunde vi ombestämma oss lite längre fram, om något skulle hända med vinden. Och det gjorde det. Den ökade och ankomsttiden blev bättre och bättre. Solen sken och vi hade till att börja med en läns för att sista biten slöra. Härligt. Somliga kunde till och med jobba lite på brännan…

Under färden har vi sett femtioelva storbåtar, sådana som man ska hålla sig undan för. Vi har ätit pastasallad, druckit många koppar kaffe och somliga (jag) har nojjat över hur proppfullt och trångt det kan vara i sådana populära hamnar.

allinge hamn

Men in genom det smala hamninloppet kom vi. Och plats fick vi. Vi ligger i och för sig som fjärde båt och måste stiga upp före sju i morgonbitti för att våra grannar ska sticka då. Men det känns så bra. Solen håller på att gå ner och nån båt längre bort spelas det gitarr och sjungs blues.

allinge katt

Vi säger godnatt till hamnkatten.+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...