¡Hola! Lanzarote

Vi lämnar Caleta de Sebo på La Graciosa, vid tio-tiden på morgonen. För att uttrycka mig diplomatiskt, så var det väl inte den vackraste avfärden vi gjort i den friska pålandsvinden, men i väg kom vi i alla fall. Vi stampar genom vågorna i sundet mellan La Graciosa och Lanzarote och svänger sedan söderut förbi Lanzarotes nordliga udde. Vi länsar söderut med spirade segel. När Sivert är uppe på däck ser han lite grann ut som en skridskoprinsessa när han halkar omkring i sina utslitna seglarskor. (Han måste verkligen köpa nya skor). Det är mulet och ganska grov sjö, först när vi närmar oss Arrecife blir det en bekvämare segling.

Vi har bokat en plats i Marina Lanzarote eftersom det högst upp på vår önskelista står ”lång, varm dusch”. Vi ropar upp marinan på VHF:en när vi närmar oss och lägger till på anvisad plats. När vi sköljt av båten, städat upp och fått allt i ordning går vi till kontoret och checkar in oss. Det innebär att vi ska fylla i  mycket viktiga dokument, enligt konstens alla regler, det vill säga med VERSALER. Vad är det för typ av båt, vilken motor, hur många hästkrafter, hur många master, vilken färg har skrovet osv, osv. Det är bara att le och plita dit alla uppgifter. Ett dokument till marinan och ett till polisen, sen får vi tillgång till alla faciliteter.

När vi väl är incheckade gör vi slut på allt Lanzarotes varmvatten. Vi tar på oss kläder som luktar tvättmedel och om huden doftar det tvål. Det är lyx. På kvällskvisten kommer Pelle som seglar Lilla My förbi. Vi träffades senast på Porto Santo. Vi dricker Sangria, byter böcker och uppdaterar varandra med vad som hänt sedan sist. Det är lite så det är, seglarlivet, man möts och man skiljs. Nu går Pelle mot Las Palmas och vi funderar på att i slutet av veckan gå till La Palma, ön alltså. Det är en smula förvirrande med nästan samma namn på en stad och en ö. Först ska vi se lite mer av Lanzarote och Sivert måste absolut köpa nya skor innan vi ger oss ut på havet igen.

små båtar i hamen lanzarote

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...