Inför Biscaya

Om allt går planenligt har vi redan kastat loss för att korsa Biscaya, när det här inlägget publiceras. Vi kommer att lämna Camaret-sur-Mer klockan 08.00 på morgonen den 2:a Augusti och siktar på att nå den spanska staden A Coruna (typ 3 dagar senare). Det gör även den svenska båten Inaolou med besättning, som vi delat ohälsosamt många vindprognoser med under de senaste dygnen. Nu är det äntligen dags. Förkylningarna är i princip botade, även om en envis snuva bitit sig fast. Vi har förberett oss själva och båten, handlat, lagat matlådor, gjort yoghurt, provstartat motorn och ruttplanerat. Och såklart studerat alla vindprognoser som finns.

Att korsa Biscayabukten är omtalat bland alla seglare. En bukt öppen med vind och vågor ända från Amerika, där oväder kan dra in och vågor bli höga som hus när de når kontinentalsockeln. Havsdjupet går från över 4000 meter till bara några hundra vilket resulterar i enorma dyningar och gör det omöjligt att angöra hamnar längre in i bukten om en västlig kuling dyker upp.

Nu ska det inte dyka upp någon västlig kuling. Vår prognos säger att vi startar med motorgång, för att under torsdagseftermiddagen få en nordlig vind som håller i sig fram till lördagkväll då vi preliminärt ropar “España por favor!”.

Under tiden på Biscaya syns vi inte på Marine Traffic och liknande sidor, eftersom vi befinner oss för långt från land. (Helt normalt)

Vi hörs!

PS Här finns en liten film om Alderney.

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...