Kylskåpet

Efter veckor av (nästintill ‘dödlig’) hosta, har chefsmekanikern äntligen kommit igång med båtfixandet igen. På tur står att byta ut kylaggregatet. Det fungerar visserligen, men är gammalt, inte särskilt strömsnålt och går förmodligen sönder i samma sekund vi kastar loss. Jag kan fortfarande tycka att kylskåp ombord är en av de största komforthöjarna, sen tiden då vi seglade med matvaror i kölsvinet, hällde de smälta smöret på smörgåsarna och drack ljummen mjölk. När det dessutom finns ett frysfack, och vi plötsligt kan klirra med isbitar i drinken, så finns det inte någon väg tillbaka. Ett fungerande kylskåp bara måste vi ha.

Den gamla kompressorn och kondensorn är nu bortmonterad och efter en del funderande, väljer vi att sätta dit ett vattenkylt system via en speciell bordgenomföring. Det är ett Isotherm ASU SP och ska ge högre verkningsgrad och lägre strömförbrukning.  Och iskall mjölk, få vi hoppas.

Under kommande veckor städar och sorterar vi i källaren, åker några vändor till återvinningscentralen och står på loppis.

Vi passar också på att tillönska er en färgsprakande november.

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...