Lugna dagar i Camariñas

Längst den dramatiska spanska atlantkustens ska vi försöka finsegla i lugn takt. Eftersom vi ligger väl till i vårt tidsschema har vi ingen anledning att skynda vidare. Vi hinner besöka varenda ria på vägen till Portugals kust om vi vill. Riorna omges av höga berg, tallskog och vackra sandstränder, väl skyddade från vind och vågor.

Vi lämnar vår ankringsvik Corme och går 18 distans söder ut längst den dramatiska Döda kusten och svänger in i Ria de Camariñas. Molntussar omger bergen och tallskogen står tät runt sandstränderna. Det är alltid spännande att komma till ett nytt ställe.  Det doftar något, jag sniffar men kan inte sätta fingret på det. Är det tallarna, eller Eukalyptusträden? (Eller våra soppåsar) Doften är inte obehaglig snarare sötaktig, så det är nog inte våra sopor.

Vi ankrar i viken nära stranden. Här ligger en handfull andra båtar, de flesta känner vi igen från A Coruna och Corme. Många båtar är ju precis som vi på väg söderut.  Solen skiner, vi sätter upp vårt solskydd och skrapar ihop en lunch bestående av spanska korvar, potatis och västervikssenap.

Innan vi lämnade Corme lyckades vi starta upp vår watermaker vilket gick förvånansvärt bra. Man har ju hört talas om diverse problem som en watermaker kan generera, så vi var lite “på tå” inför uppstarten. Nu är vattentankarna fulla och vi känner oss nöjda med att vara självförsörjande på vatten. Eftersom vi gått för motor har vi även varmvatten så vi passar på att duscha. Nyduschade och fräscha tar vi jollen till stan där vi slänger sopor och  promenerar runt bland blommande bougainvillea och vindruvsrankor. Vi bunkrar på supermercadon, frukt, bröd, kyckling och nutella.

blommor på mur

På eftermiddagen kommer båten Inalou till viken. Vi åker över till dem med jollen, dricker sangria, grillar och filosoferar över livet som långseglare. (Känns inte något speciellt, kommer vi fram till, ännu)

Vi bestämmer oss för att ligga kvar i Camariñas ytterligare några nätter för att låta regnvädret passera. Det blir lite småfixande, bokläsande och utflykter med jollen. Det är viktigt att inte stressa…

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...