Midsommar – äntligen segling

Vädret för midsommarhelgen skulle bli alla sorters sa prognosen, lite vind, mycket vind, sol och regn. Och det stämde bra. Vi packade båten full med livets nödtorft så som öl, färsk potatis och sill. Vi hissade på, och äntligen, äntligen fick vi segla.

Vinden var sydlig och vi gled öster ut över Blacken och Granfjärden. Vi skulle inte göra något båtfixande den här helgen utan bara ta det lugnt. På ön Hallingen hittade vi en lämplig brygga att knyta fast oss vid. Vi skogspromenerar, brottas med flaggspelet, och midsommarfikar. Mellan varven spelar vi Yatzy, läser manualer (ganska krångliga) och kontrollerar att allt ombord fungerar.  Det går “sådär” med att bara vara, tycker jag.

segling

fika

 

Under lördagen vred vinden mot väst och den förträffliga läbryggan blev ett ganska skvalpigt ställe att vara på. Vi beslöt, efter lite irrande runt bland närliggande öar där det blåste in överallt,  att ett restaurangbesök i Strängnäs och en trevlig segling dit, var en bra idé.

Hemresan blev motorgång i den västliga vinden. Vi hade nog hoppats att fler saker skulle vara avprickade  från vår att-göra-lista, när vi lade till efter helgen. I stället har det tillkommit saker att göra. (Ja, det borde man kanske haft på känn egentligen). Så nytt att fixa är: laga läckande ventil till varmvattenberedaren och kalibrera instrumenten. Det sistnämnda kräver att båtens ska köras runt med olika manövrar, så det återkommer vi till någon kväll i veckan då det, förhoppningsvis inte blåser lika hårt.

Nu pustar vi ut i soffan. Trevlig annandag-midsommar, förresten!

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...