Planering

Datumet för vår avsegling närmar sig med stormsteg. Idag är det 3 månader kvar.

Vi har under vintervilan haft gott om tid att finslipa planen och läsa på om de platser vi kommer att besöka. Den 6 juni lämnar vi Sundbyholms gästhamn och slussar ut i Östersjön via Södertälje. Vi ska ta det lugnt har vi sagt, njuta av att vara på väg… tillåt mig småle. Vi är dåliga på att ta det lugnt och kommer att känna oss uppskruvade , lätt hysteriska och hela tiden på väg, under lång tid tror jag. Exakta vägen förbi ostkusten och Öland är inte bestämd, men vi siktar på Bornholm där vi har planerat en dejt med goda vänner.  Hamnen Svaneke kanske? Där kan vi besöka sillrökeriet och dricka öl.

chart

Efter Bornhom siktar vi på den Tyska östersjökusten och går sedan Kielkanalen för att  komma ut i Nordsjön.  (Nu börjar det där med  tidvatten och strömmar). Jag tror vi har koll på läget.

Jag har hittills inte haft någon särskild önskan om att gå till ön Helgoland, som ligger  en dagsfärd norr ut, men efter att ha tittat på bilderna på segelbåten Isas blogg så är det klart att vi måste dit. För att titta på fåglarna så klart, inte för att tanka diesel eller dricka billig sprit. 

Ja lite så håller vi på och planerar och “låtsas-seglar” till olika hamnar. Hela tiden väl medvetna om att det är just planer som kan ändras beroende på väder och vind.  Som sagt 3 månader….

Den övergripande planen finns här.

1 Comment

Add yours

Lämna gärna en kommentar...