Försäkringar för långsegling

Just nu gör vi research.

Googlar, läser forumtrådar, googlar lite till och begär in offerter för båtförsäkring. Det är en kostsam historia så vi vill ju gärna att det ska bli rätt och att det försäkringsbolag vi väljer har goda rekommendationer och är hyggliga att ha att göra med. De aktörer vi siktat in oss på är:

Med pannan i djupa vecka har vi klurat ut vad saker och ting gällande båtförsäkring heter på engelska och fyllt i diverse formulär på nätet.  Vi har fått en första prisindikation att det kommer att kosta runt 30000 kr om året, men om vi hittar en annan billigare försäkring, finns det möjlighet att få ett lägre pris! Så bra! Jag gissar på att vi kommer att kunna pressa priset lite alltså. Nu inväntar vi alla svar och hoppas göra affär inom kort.

Vi tar tacksamt emot eventuella erfarenheter  eller synpunkter om de tilltänkta försäkringsbolagen.

4Comments

Add yours
 1. 3
  Stefan

  Hej

  Pantaenius var på ett JRSK möte förra året och då framkom det att tariffen varierade beroende på seglingsområdet.
  Jag tolkade det som att man kunde ha en tariff i Europa och innan man sticker västerut över Atlanten uppgraderar man försäkringen för ett nytt område.
  Är onödigt att betala högsta tariffen hela tiden när man seglar i Europa.

  Annika & Björn på Moon (fd Lindesfarne) har sammanfattat lite granna här
  http://www.sailaround.info/forsakringar/

  /Stefan

 2. 4
  Anki

  Hej ja vi väntar just nu på Pantaenius, ske bli spännande att se vad de återkommer med för pris. De två engelska har väldigt stor prisskillnad. Tack för tips och länk / Anki

Lämna gärna en kommentar...