Syslöjd

I väntan på vårens ankomst och det där varma vädret alla längtar efter, har vi lagt in syslöjd på schemat. Den lilla lägenheten belamras med tygbitar, strykbräda strykjärn, symaskin, trådrullar och väldigt “kreativa” mönsterbeskrivningar. För några veckor sedan var vi vid båten. Jag mätte, skissade lite snabbt och förstod precis vad jag menade. Då.

Nu, några veckor senare, när  jag synar de fantasifulla skisserna och försöker tyda vad jag en gång menat, är jag inte lika säker.  Jag vet att jag ska åstadkomma vinschskydd och en huva till kompassen, och det kan ju inte vara allt för svårt.

Jag syr entusiastiskt och resultatet blir något som närmast kan liknas vid käcka kockmössor, och kanske lite gran liknar det vinschskydd också. När symaskinen ändå är framme passar jag även på att sy ett sjömansförkläde också. (Hittade just på det ordet) Det är ett stort förkläde sytt i vaxduk med en stor ficka fram, som rent teoretiskt fångar upp det som spills. Jag tänker att det kan behövas om man ska laga mat i rullande sjögång.

Vid närmare eftertanke kanske man inte kommer att laga så himla avancerade maträtter om det rullar för mycket. Men om man gör det, så har vi alla fall ett sjömansförkläde för ändamålet.

2Comments

Add yours
  1. 1
    Anonymous

    Skratt😀👍jag tycker du sytt snyggt och ett praktiskt förkläde o snygg liten hätta till kompassen. Huvudsaken det blir bra i slutänden👍☀️😄

Lämna gärna en kommentar...