Sjukvård ombord

Skeppsapoteket är beställt.

Vi har fått det utskrivet åt oss, via Oceanseglingsklubben, där långseglande läkare föreläst, utbildat oss och skrivit ut vårt skeppsapotek. Det innehåller diverse gott-och-blandat med bland annat antibiotika och smärtstillande läkemedel.  I samband med läkarbesök på vårdcentralen, när vi berättat om det planerande äventyret,  har även läkaren där, erbjudit sig att hjälpa till.  Trevligt tycker vi, att få ett sånt erbjudande.

Vi har vaccinerat oss och framför allt sett till att vi har ett bra grundskydd och att vi är vaccinerade mot Gula febern.

När det gäller sjukvårdslådan håller den på att byggas upp. Ni vet mitella, förband, tejp och plåster. Vi håller även på att författa lite nödrutiner kring sjukvård ombord. Hur och vem man kontaktar om det händer något, samt lite ABC-åtgärder.

Delar av besättningen som inte har sjukvårdsbakgrund får även kompetensutveckling. Just nu övar vi i stabilt sidoläge. Det är det bilden visar. Inte hur vi sover i soffan.  Stabilt sidoläge hette väl förr i tiden framstupa sidoläge? Det kanske är så att alla i besättningen behöver lite fortbildning?

 

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...