Rigabukten

Vi har läst på.

Det är 50 distans från Ruhnu till floden Daugavas mynning och därifrån till Riga och gästhamnen är det ytterligare 10 distans. Vi byter ut den estniska gästflaggan till den lettiska, vi kollar vädret och kan konstatera att rigabukten inte kommer att bjuda på någon upphetsande segling. Den som känner kaptenen på skutan vet att han gärna seglar lååångsamt och i lätta vindar. Men till och med han erkänner sig besegrad av bleket och vi kör motor hela vägen till Andresjosta gästhamn mitt i Riga.

 

Det händer inte mycket. En pinne flyter förbi och troligtvis syns en säl i kikaren, men det är synnerligen obekräftade uppgifter.

När vi äntligen efter 8 timmar kommer fram till floden Daugava, möts vi av 1,5 knops motström. Vi puttrar på uppför floden och möter små fiskegubbar och stora lastfartyg. Vi lägger till i marinan Andres josta efter totalt 10 timmars motorgång från Ruhnu. Och marinan kanske man skulle ha undersökt lite mer…

Vi tillbringar natten med att lyssna på untz, untz, untz från nattklubbarna som ligger precis bredvid. De har för övrigt öppet till klockan 06.00 och deras ljudanläggningar används maximalt.  Det får stockholmsveckan i Visby att framstå som lamt.

Suck.

 

 

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...