Från Riga till Roja i motvind

När vi klarat av Riga, med sightseeing,  tankat billig diesel, handlat billig öl och hängt med trevliga ålänningar, så drar vi norr ut igen.

 

Vi lämnar marinan Andrejosta. Den är väl egentligen ganska okej  eftersom den ligger mitt i Riga med gamla staden runt hörnet, men varningens ord för fredag och lördagsnätter.

På morgonen när vi sticker är det vackra vädret försvunnet. Det är mulet och regnar.  Enligt väderprognosen ska det blåsa sydväst 7-12. Vi hissar på redan på floden Daugava och får en fin slör ut på Rigabukten. Sedan är det inte så fint längre. När floden och bukten, vind och vågor möts blir det hela havet stormar. Vinden vrider mot väst. Vi får en skumpig, tråkig, trist, jobbig och bråkig motvind mot oss. Vi ska till den lettiska lilla fiskebyn Roja. Ett tag tror vi inte att det ska vara ljust när vi kommer fram, men efter några slag in mot kusten och ett rev i focken får vi bättre fart i båten.


Jag tror egentligen inte att Roja är särskilt vackert. Det är fiskebåtar, industribyggnader och  fiskmåsar. Men det är LÄ! Vi uppskattar att vara framme och fastknutna. Vi har skumpat omkring i 11 timmars. Roja duger mer än bra åt oss. Vi röjer upp efter resan och kan konstatera att till och med inuti skåpen ser det ut som “hela havet stormar”.

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...