Halvvind till Kuressaare

Vi lämnar hamnen i Roja och sätter kurs mot den Estniska staden Kuressaare på ön Ösel. Vi går nästan rakt norr ut och i den friska västliga vinden har vi en fartfylld halvvind hela vägen till målet. Vi ser ett rejält regnoväder drar fram över land, men vi klarar oss och får bara solsken och mycket vind. Det är långa sträckor att segla omkring här, ingen segling är kortare än 50 nm, inte heller denna.

 

Inseglingen till Kuressaare är lite speciell där man går in på väldigt grunt vatten för att styra mot en angöringsboj som visar vägen in i den muddrade rännan som leder till hamnen. Väl inne rännan är det bara att följa leden.

Gästhamnen rymmer många båtar och här är det väldig ordning med en hamnkapten som vinkar in och dirigerar ankommande båtar.  Vi parkerar båten på anvisad plats med Kuressaares fort i bakgrunden.

Kuressaare är för övrigt en riktig liten pärla, med kullerstensgränder, gamla trähus och billiga restauranger.  Vi handlar på Konsum och äter dagens lunch för 5 Euro.

När det gäller båten, har vi lite mindre fixarjobb att göra, sätta an riggen, reparera landströmmen och fila på spisen ( ja, himla onödigt att man skär sig på de vassa kanterna på spisen när den ska rengöras).

I morgon far vi vidare mot ön Muhu, om vindar och väder är med oss.

 

2Comments

Add yours
 1. 1
  Stefan

  Hej

  Väldigt trevligt att följa era seglatser, hur skapar ni kartbilderna med spår som visar hur ni seglat?

  Med vänlig hälsning,
  Stefan

 2. 2
  Anki

  Hej Stefan, så roligt att du hittat hit. Det finns ju massor av avancerade verktyg, men för att det ska vara snabbt och enkelt ska kartbilderna mest ses som en illustration över seglade rutter.Det är helt enkelt Googlemap och skärmklipp.

Lämna gärna en kommentar...