In Utrustning

Vakuumförpackaren

vakuumförpackare ombord på långseglarbåt

…har just gjort entré i våra liv. Den faller under kategorin komforthöjare, hoppas vi, och är tänkt bidra till att förlänga hållbarhet på livsmedel, reservdelar och viktiga papper ombord. Läser man bloggar om andra som långseglar, verkar det vara en uppskattade pryl. Klart vi ska ha en sådan.

 

Vi läste på om vakuumförpackare och beställde en “Foodsaver“. Den har stått uppackad på bänken i köket, med slangar, byttor och manualer ett tag. Vi har sneglat på den och tittat på alla knapparna och tänkt att snart så, ska vi lära oss hur den fungerar. Idag var dagen. Vi har nu utfört vår första vakuumförpackning….

Och det blev en morot!

Med stor förtjusning visas den inpackade moroten upp för den yrvakna sonen som inte riktigt blir så entusiastisk som man kan förvänta sig. Nu tillhör i och för sig inte morötter det vanligaste vi kommer att förpacka, utan det blir nog kött, kyckling, tillredda maträtter och reservdelar.

vakuumförpackar mat ombord

Kanske kan man göra ett test? Hur ser en vakuumförpackad morot ut, och smakar  efter 2 veckor i kylen, jämfört med en morot i vanlig plastpåse? Så otroligt spännande. Det här vill ni inte missa upplösningen på. Ska vi säga att det stora vakuum-morotstestet redovisas här på bloggen om två veckor?

 

Share Tweet Pin It +1

You may also like

test av vacuumförpackad morot

Den vakuumförpackade moroten

Posted on 2017-04-01

Previous PostFörbereda en långsegling i böckernas värld
Next PostAllt för sjön 2017

No Comments

Lämna gärna en kommentar...