Äntligen!

Före sommaren köpte vi en snurra till gummibåten. Vi provkörde den innan vi gav oss i väg på semester. Nästa gång vi skulle använda den var den stendöd.  Verkligen helt livlös.  Vi hade ju fått för oss att med egen gummibåt åka runt i Pilsteas kanal i Riga, genom den lummiga parken, gamla staden och förbi saluhallen.

 

Trots det allra mest envisa återupplivningsförsök gick det inte att starta den. Snurran blev så småningom ett garantiärende, skickades runt i flera veckor mellan olika verkstäder, innan vi gav upp och hävde köpet. I veckan var det dags för ett nytt försök, och en ny snurra införskaffades. Den här gången bytte vi märke till en Suzuki och vi hoppas verkligen att detta inte är ett måndagsexemplar.  Vi tog snurran och gummibåten med ut till slipen. Och hurra, den startade snällt. I de ganska vackra höstlika omgivningarna körde vi fram och tillbaka på ån för att “köra in” snurran. En timma på halv gas.

Vi passade samtidigt på att aktivera filmkameran. Inte särskilt rafflande men lite filmbevis på att snurran faktiskt har fungerat.  Äntligen har vi en snurra som ska ta oss mellan båten och stranden när vi ligger på svaj i en vik någonstans på kontinenten. Förresten bara 248 dagar kvar till avfärd!

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...