Prylarna och döstädning

För ett tag sedan kom boken “Döstädning” ut. Jag har inte läst den , men jag gillar idén som bokens författare för fram, kanske inte nödvändigtvis att städa och rensa inför sin egen död, men att verkligen ta tag i de där lådorna på vinden som inte är öppnade sedan de ställdes där. Och det är lite det vi gör nu, (men för att inte skrämma slag på nära och kära kallar vi det ju inte döstädning) vi bara rensar och sorterar. En låda med vinylskivor, senast spelade 1990. 25 band av nordisk familjebok från 1926. Två uppsättningar middagsserviser med guldkant. 3 stycken dammsugare från 50-talet. Och så vidare.

Angreppssättet just nu är att samla ihop det som faktiskt ska med på resan. Diska, packa ner och märka upp. Och ni fattar ju att nordisk familjebok inte ska med. Källarens hyllor fylls på med bra-att-ha-saker, och jag antar att vi kommer att behöva prioritera ganska rejält när det väl blir dags att flytta in i båten.

 

När vi väl fått tag i ett förråd, kommer det att fyllas med saker som vi verkligen inte vill göra oss av med. Prylar som kan vara bra att ha om man ska bo i ett litet hus igen, någon gång i framtiden. Det är de där andra sakerna som inte riktigt platsar i någon av kategorierna, som hamnar i kläm. Eftersom jag försökt smussla iväg lite saker till återvinningscentralen, men blivit påkommen, så har vi en liten förtroendekris runt detta ämne. Men känner du dig manad att överta vårdnaden om några dammsugare eller vinylskivor, hör av dig!

 

 

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...