Båtunderhåll på Curaçao

Vi är äntligen tillbaka i vattnet! Vi sjösatte igår på morgonen utan problem. Dagarna på landbacken har varit ungefär så här: varmt, jättevarmt och ännu varmare.

Jag ska inte tjata mer om värmen, bara nämna att det har varit 35 grader både utanför och inuti båten. Vi har druckit säkert 4-5 liter vatten var om dagen och har försökt göra arbeten på båtens skuggsida. Vi har haft tillgång till en vattenpost och vattenslang och man skulle kunna tro att man kan duscha av sig när det blir för varmt. Nope, det kan man inte. Alldeles för varmt vatten i slangen. Så, nu nämner jag inte värmen igen.

Efter att ha lämnat båten på Curacao Marina i 5 veckor när vi hälsade på Sverige, fick vi börja med att sanera båten från damm. Det här är en torr ö där det nästan aldrig regnar, dammet virvlar omkring och täcker allt i omgivningen. Vi satte därefter i gång med vanlig vårrustning, slipade botten, vaxade och polerade. Till vår hjälp har vi en byggställning som vi lagt beslag på och som vi släpar runt för att stå på. Emellanåt inföll sig en exotisk stämning när papegojorna slog sig ner i närheten och kraxade underhållande.

Det är ganska många båtar som står uppställda på marinans arbetsyta. Många besättningar har rest hem, medans andra håller på ungefär som vi. Hasar omkring i svettiga arbetskläder och sysselsätter sig med båtprojekt. Det är inte så många sociala aktiviteter, vi går dessutom och lägger oss före klockan 9 på kvällen, med varsin fläkt vid huvudändan som åtminstone ger illusionen av svalka.

Då och då har vi tagit gratisbussen till en stor välsorterad matvaruaffär Vreugdenhil, där allt man kan önska finns att köpa, dock inte lingongrova. Runt hörnet från mataffären ligger båttillbehörsaffären Budget Marin där vi inhandlat diverse båtprylar. Vi har även förlängt kapellbågar som så småningom ska få ett uppsytt solskydd (vi ska bara komma överens med canvasmannen om priset), skarvat kätting och bytt några bordgenomföringar.

Det vi inte ägnat oss åt är att fotografera särskilt mycket, därför innehåller inlägget bilder från telefonen. Extra bonus är en länk till rörliga bilder.

Håll till godo!

Kolla in senaste filmen här: YouTube

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Tomas

    Hej på er,
    Bra jobbat. Jag har själv lite svårt för värme och det är väl (det enda) man bävar för inför en eventuell långsegling. Jag gissar att det skulle vara skönt med AC ombord?

    Här hemma är det desto kallare. Det rapporterades om bilruteskrapning igår morse på radio Stockholm.

Lämna gärna en kommentar...