Bloggar vi följer

Ny snösmocka och minus tolv grader kallt. Av alla väder man kan välja mellan är det här ett av de minst lämpliga att hålla på med båtrenovering i. Vi skulle behöva ta med oss akterkabinens båtdynor till båten och måtta in hur de nya bäddmadrasserna ska friseras för att passa in och även ta lite mått på en ny dyna som behövs efter ombyggnaden. Men det får vänta tills det blir lite varmare. Under tiden läser vi lite bloggar. (Det kanske är så att den bästa äventyrs-långseglingen sker från soffan ändå?)

  • S/Y Loupan är inne på säsong två och kommer att ta sig igenom Panamakanalen om några veckor. Trevlig blogg som också innehåller matnyttig information för oss som vill göra samma sak.
  • Nanny Längesegling befinner sig just nu i Kuna Yala, en ögrupp som tillhör Panama. Charmigt skrivet och som inte bara ger bilden av paraplydrinkar och öde stränder utan även skriver om trasig utrustning och jakten efter vatten.
  • S/Y Resolute har just korsat Atlanten. De seglar en Najad. Klart vi följder dem.

Sedan finns ju de där lite mera udda konstellationerna, som fransmannen som seglar runt med en höna vid namn Monique, och nej det är inte ett barnprogram. Läs gärna artikeln om honom.

En blivande långseglare sparar på alla tips och idéer som finns i ämnet, hos Runt Jorden finns det massor att hämta trots att det var ett tag sedan de var ute. Mer hands-on-råd finns på the Boat Galley där man kan läsa om allt från hur en förvarar ägg ombord till hur saker  repareras.

Så vi kämpar på i soffan med att läsa bloggar, studera vädersidor och kartlägga ankringsvikar, men snart så, är vi på gång igen…

Följ oss via Bloglovin 

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...