Sammanfattning 2016

Våren 2016

Vi letar båt på västkusten, kryper in under snötyngda presenningar, funderar och jämför olika båtmodeller. En HR 38:a går bort då den längsta besättningsmedlem inte kan stå rak i båten. Och HR 42:an med ketch-rigg är det sååå mycket fix med, så den går också bort. I februari hittar vi en Najad 391 som ligger i Henån. Vi besiktar, lägger bud, prutar, och köper slutligen Major Tom. 

Sommaren 2016

Vi seglar hem båten från Henån på Orust till hemmahamnen i Torshälla.

 

Vi lär oss styra med ratt, sätta upp den stora tunga spirbommen samt att använda bogpropeller.  Vi håller oss naturligtvis i god form genom att motionera så fort vi får tillfälle. Se bild.

gymnastisera är viktigt

Vi besöker Köpenhamn och Bornholm dricker en och annan öl samt går på jazzfestival.

 

Vi får många nya vänner på semestern, bland annat det här trevliga äldre paret som vi träffade på Öland, ja och sonen deras var också väldigt trevlig!

Hösten 2016

Vi kryper omkring på däcket hela hösten och skruvar, bryter och bänder bort däcket. Däcksläggaren från Orust lägger nytt däck. Vi städar upp resterna och sätter tillbaka alla beslag, skotskenor och innertak. När väl däcket är utbytt syns det tydligt att vi måste slipa sargen runt däcket och durkarna i sittbrunnen.  Vi syr nya gardiner och gästflaggor. Pust!

Vi går också igenom sommarens bilder och förfasas över att somliga bilder inte RADERATS för all framtid.

grimage

Vinter 2016

Vi bygger om akterkabinen och bygger batterilådor för att få plats med fler batterier. Vi firar jul och ger varandra nyttiga klappar som batteriladdare och en crusingguide över Panama. Tack tomten!

2017 lär fyllas av  många spännande aktiviteter, så som fortsatta förberedelser inför långsegling, nya bäddmadrasser, besök på båtmässor, sjösättning, påmastning och en segelsemester österut.

Happy new year


+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...