Glad Påsk från stilla Stilla havet

De som följer oss på kartan från Predictwind har säkert lagt märke till piruetterna vi åstadkommer lite då och då. Vi seglar just igenom ett område med m y c k e t lätta vindar och motström. Några nätter har det inte blåst något alls. Det bara skramlar och smäller i seglen. Då river vi ner seglen, tänder topplanternan och går och lägger oss. Faktiskt ganska skönt att få sova en hel natt, även om det måste tilläggas att det rullar rejält i dyningarna. Emellanåt kommer det vind som gör att vi i alla fall rör oss framåt. Det här är ganska mycket en mental grej, att inte snegla på ankomsttiden utan bara vara glad åt att det går just framåt.

Vid en av våra stiltjeperioder var vi även nere under ytan och tittade på båtens botten. Den var översållad av så kallade långhalsar, och det är så klart en bidragande orsak till vår låga fart, när det väl blåser. Vi lyckades skrapa bort det allra värsta. Därefter har vi funderat lite över det här med hajar. Tänk om de känner lukten av de bortskrapade långhalsarna och hör oss plaska omkring runt båten? Vi ska nog inte skrapa något mer på den här seglingen.

Vi hör en del rykten från ön vi är på väg till, Gambier. Just nu råder lockdown i Franska Polynesien och det är ytterst oklart vad som kommer att hända när vi kommer fram. Vi håller tummarna att vi får stanna.

Varje dag mejlar vid med kompisarna på Hakuna Matata. Vi delar varandras vardagliga händelser och tankar. Trots att vi varit på väg i en månad är vi ändå ganska nära varandra, utan att ha planerat det. Vi ser dom inte, varken i verkligheten eller på AIS:en. Men vetskapen att de en stökig natt med ideliga squalls och noll nattsömn, går igenom samma sak och att vi kan beklaga oss över det i nästa dags mejl ger styrka. För trots allt, lite slitna är vi nog. Vi behöver plocka fram alla slitna klichéer som finns om pannben, enda in i kaklet, tappade sugar och sassabrassamandelmassa.

Just nu i den här delen av världen är det 35 grader varm, blåser 4 ms och vattnet är fantastiskt blått. Vi firar påskdagen med köttfärsgratäng och varsitt glas läsk. Samtidigt vill vi önska dig en fortsatt Glad Påsk, var du än befinner dig och särskilt om du har tråkigt i karantän. Kämpa, kämpa.

(Inlägget publicerat via satellit)

2Comments

Add yours
  1. 2
    Anne-Lie Andersson

    Hej!! Har mejlat er. Kan ni läsa mejl där ni är? Hör av er när ni kan och var rädda om er. Varma kramar från EK-red.

Lämna gärna en kommentar...