Kiel i sol och kyla

Vi lämnar hamnen i Heiligenhafen och går till tankbryggan där den vänliga lilla farbrorn fyller upp tanken med diesel åt oss. Han kan ingen engelska och vi kan ingen tyska, efter lite teckenspråk enas vi om att han ska fylla upp med 150 liter. Han kryper ner på huk med munstycket och börjar fylla på. Där sitter han och tankar åt oss. Han ser inte räkneverket och hur han vet hur mycket som rinner in och när han ska stoppa är en gåta. (Lyssnar han? Räknar han eller ser han liksom ner i hålet?) På 145 liter stannar han och säger att det är fullt. Tack säger vi och betalar.

Vi hissar på och i typ 10 minuter får vi en härlig slör, innan vi svänger upp och styr mot vårt mål. Gissa vinden. Ja så klart, en sträckbog mot Kiel i 10 ms. Bitvis blåser det mer i byarna och vi revar seglen, och stampar på väster ut. Den här veckan är det Kieler Woche och det är mycket båtar på väg in och ut ur hamnen. Vi lägger till vid Kielkanalens väntbrygga, solen skiner och äntligen kan vi äta lunch. 

Vi åker in en sväng till centrum för att besöka folkfesten, den kommer dock av sig en smula då regnet öser ner och det är 10 grader. Tillbaka vid båten förbereder vi midsommarfirandet och bakar jordgubbsmuffins.

muffins med jordgubbar

Det här är det sista inlägget från Östersjön. Nu väntar Kielkanalen och Nordsjön.

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...