Midsommar i Kielkanalen

Det är midsommarafton, det blåser 10 ms och det är 12 grader ute. Vi ska tas oss genom Kielkanalen till Nordsjön.Vi lämnar bryggan där vi sovit två nätter efter att ha misslyckats med att betala slussavgiften. Betalmaskinen är trasig och vi har fått förklarat för oss att vi får betala på andra sidan slussen.  Vi gör lite som de andra båtarna, cirkulerar omkring och tittar på lamporna. När de lyser vitt och de stora båtarna parkerat sig inne i slussen, åker även vi in. Båten förtöjs vid låga flytbryggor. Man väntar en stund sedan öppnas slussporten och vi småbåtar åker ut först. Nemas problemas. Problem var det däremot även med betalmaskin på denna sidan slussen, så vi kör vidare.

man styr båt

Kielkanalen är som ett långt krondike med höga vallar och träd på sidorna. Inte så mycket att titta på. Lite fåglar som flaxar förbi, några fiskegubbar med sin metspön, och storbåtarna som vi möter eller blir omkörda av lite så och då. När vi kommit till Rendsburg tycker vi det är dags för midsommarfika och vi lägger till (efter lite palaver i den kraftiga sidvinden).

fika med kaka

Vi tar en promenad till centrum och går runt och försöker tycka att det är fint och mysigt. Det kan vara kylan och den envisa vinden som gör att vi inte riktigt kan ta Rendsburg till våra hjärtan , eller så är det helt enkelt inte en särskilt charmig stad? Vi kan väl säga att det beror på vädret, för att vara hyggliga. Vi äter sill och potatis och kurar i båten under fleecefiltar.

Midsommardagen är ännu gråare med regnskurar som drar förbi mest hela dagen, kanske lite mindre blåst. Vi fortsätter till Brunsbuttel, en fullkomligt händelselös resa på 6 timmar. Här ska vi så småningom slussa ut i floden Elbe och Nordsjön. Men det gör vi en annan dag!

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...