Julfirandet i Las Palmas

Genom “Rent a wreck” hyrde vi en skruttbil och for till flygplatsen på Gran Canaria och mötte våra barn. Vi hade tomteluva, renhorn och välkomstskylt med oss. (Kanske en smula pinsamma?) Med lite fuktiga ögon var det härligt att krama dem när de kom in i ankomsthallen.

blåsigt i hamen

Väl tillbaka i båten fick vi hålla i oss. Det blåste friska sydliga vindar och vågorna som vällde in i marinan gjorde att livet på T- och S-bryggorna blev en smula svajigt. Vi åt varianter på julmat och det kan vara så, att årets vegetariska Janssons frestelse blev det godast vi ätit på båten. Vi fick även lite svenska godsaker av “tomten”, så som, ostbågar, tacokryddor och mjukost.

I ankringsviken i Las Palmas draggade en båt och det gick så illa att den krossades mot piren. Allting gick ganska fort, Sjöräddningen var där men det fanns inte mycket att göra. De koncentrerade sig på att rädda en annan båt som även den var illa ute.

jul ombord

Vi har lagt båtfixandet på hyllan den här veckan för att ta vara på all tid och hänga med barnen. Vi passade på att strosa på Las Canteras och titta på sandskulpturerna, hyra bil och köra tvärs över ön, dricka Sangria, äta Paella, spela spel och prata.

sandskulpturer

När vi vinkade av dem vid flygbussen, kan de hända att jag grinade lite bakom solglasögonen. Det kändes plötsligt väldigt tomt i båten, ingen som sjöng, babblade eller skojade med oss. “Och vi vet inte när vi träffar dom nästa gång…hulkade jag fram. Alltså jag vet inte var all denna sentimentalitet kommer i från? Nu måste vi tillbaka in i vår långseglarbubbla, vi har ju ett hav att korsa!

Nästa vecka varvar vi upp, och slutför preppen inför Atlantöverfarten. Mycket kommer att handla om att bunkra. Några vänliga själar som har vägarna förbi nästa vecka har lovat att ta med sig lite mer från vår önskelista från Sverige:

 • Italiensk salladskrydda
 • Svenska disktrasor typ Wettex
 • Thaikryddor
 • Thai grön curry

Nästa vecka kommer också att handla om vädret (ser inte så bra ut just nu den 6 januari när vi planerat att avsegla) och självklart om vårt paket med reservdelar som “kommit bort”. Men allra först ska vi fira lite Nyår!

Gott slut kära läsare!

8Comments

Add yours
 1. 1
  Pia Gustafsson

  Gott nytt år så kul att läsa hur ni har det.
  Spännande att förverkliga drömmar.
  Kram Pia

 2. 2
  Bitte Jönsson

  Följer er blogg med stort intresse och önskar er en bra överfart och ett Riktigt Gott Nytt År !
  Kramar från Eskilstuna som är 50 shades of grey på årets näst sista dag/ Bitte

 3. 7
  Christer

  En God Fortsättning på nya året och er fortsatta resa.
  Hälsningar från Christer Menfors

Lämna gärna en kommentar...