Mindelo till St Vincente

När vi lagt till vid bryggan i Mindelo kunde vi konstatera att Inalou och Navajo redan låg där. Vi fick ”gå-braare” av Inalou. Sedan gick vi och lade oss. I en säng, som stod stilla. Vi sov över tio timmar.

På morgonen besökte vi tull och immigration, fick stämplar i passet och gick sedan en sväng för att kolla in staden. Nu kanske ni tror att vi tittade på statyer, blomsterarrangemang och vackra hus, som vi brukar göra. Nope, nej nu letade vi reda på varenda matvaruaffär, gick in granskade utbudet och ropade till varandra: Här finns det bacon! Här finns det kyckling och Yoghurt! Som vanlig turist kanske man inte ens reflekterar över utbudet i matvaruaffären, men vi är helt insnöade på matvaror.

Dessvärre verkar det vara så att kraftiga vindar och vågor är på ingång och vi raskar därför på med förberedelserna för att korsa Atlanten och ta oss till Karibien och St Vincent. Kap Verde och Mindelo får bli en parentes på den här resan.

Vi fyller på våra gasolflaskor, tankar diesel, tvättar botten, skrapar bort snäckor från propellern, handlar matvaror, tillreder maträtter, och jagar internet. (Vi har ju en blogg att uppdatera och en film att ladda upp). I jakten på wifi går jag runt på de olika caféerna och dricker kaffe och försöker få till det. Jag borde förstås ha valt olika drycker och inte bara druckit kaffe. Jag har hjärtklappning av allt kaffe i flera timmar. Till sist köpte vi ett lokalt simkort för typ 120 kronor. Halleluja!

Vi lyckas i alla fall handla köttfärs som vi gör köttbullar av och en grund till köttfärssås. Kycklingbröst kokar vi i buljong för att ha till grytor, vi gör kikärtsbiffar och vakuumförpackar färdigkokt ris och pasta, allt för att underlätta matlagningen under gång. På torget köper vi tomater, bananer och paprikor av en torgdam. Vi köper lite importerad frukt så som äpplen och apelsiner på supermercadon. Vi räknar med att vara ute och segla i två veckor. Hoppas det räcker.

Vi planerar att lämna Mindelo på torsdag morgon, tillsammans med de flesta andra Viking-Explorers båtarna. Vi siktar på St Vincent. Vi räknar med att det tar 2 veckor. Vi kommer att uppdatera Major Toms facebooksida med korta meddelanden och positioner.

PS Har du fått ett Garmin-Inreach meddelande av oss, bara måste du skicka små meddelanden till oss! Vi älskar när vi får “post” på havet.


2Comments

Add yours
 1. 1
  Stefan

  skepp ohoj,

  följer era äventyr samtidigt som vi planerar längesegling och riggen skall renoveras/förbättras i vinter.
  Båtar som skall till Karibien, hur många har maststeg, är det 50%?

  //Stefan

 2. 2
  Anki

  Har kollat lite snabbt i hamnen här på Kap Verde, de flesta ska väl över till Karibien, på ca 50 båtar runt oss, har två båtar maststeg. Vi har inte maststeg.

Lämna gärna en kommentar...