Smörsegling till Haapsalu

Vi lämnar Heltermaa efter trevlig sovmorgon. Det blåser lite lagom, himlen är ovanligt blå och man kan ana att det är lite högtryck på gång. Vi hissar på direkt utanför piren och får en trevlig smörsegling i halvvinden bort mot Haapsalu som är vårt mål för dagen.

Farleden är smal och runt omkring oss är det grunt, mycket grunt. När vi går norr ut för att runda uddarna in mot Haapsalu rullar vi in genuan och stöttar med motorn. Det är också här i farleden som vi ser de första båtarna under våra seglingsdagar i Estland. Det är verkligen väldigt lite båtar här. Det är heller aldrig trångt i några hamnar, vilket är skönt (för oss som nojjar över att inte få plats i hamnen).

 

Även runt gästhamnarna i Haapsalu är det grunt och vi stirrar stint på lodet som dock aldrig visar mindre än 2,5 meter. Vi lägger till mot pontonbryggan med biskopsborgen i bakgrunden och med härlig kvällssol i sittbrunnen.

Vi vecklar ut våra cyklar och i två dagar trampar vi runt och tittar på alla sevärdheter. Vi gillar Haapsalu. Mysiga gränder, trevliga restauranger och förmodligen förstärker det vackra vädret våra intryck av staden.

Äntligen sol, äntligen värme!

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...