Snedsegling till Rostock

Vi lämnar Bornholm i lätta vindar, det går inte fort men det går framåt. Vi har förberett oss med lite maträtter, nedladdade poddar och senaste väderleksprognosen. Vi har planerat att gå till den tyska hamnen Lohme, och enligt prognosen ska vinden öka och vrida mot nord, men så blir det inte riktigt, det fortsätter att blåsa västligt. Vi inser att det kommer att vara sent (och mörkt) när vi kommer fram så vi beslutar att fortsätta segla.

 

Nattseglingen går bra, vi turas om att sova och hålla vakt. Under morgontimmarna dör vinden ut och vi kör motor några timmar. När vinden kommer åter hissar vi på siktar på Fehmarn. Vi äter danska pölser, sover, dricker kaffe och börjar fundera på om vi verkligen kommer att komma fram till Fehmarn innan det mörknar? Efter omröstning där förslaget att gå till Rostock får majoritet, ändrar vi kurs igen. Det firar vi med att öppna en påse Gott och blandat. Vi lägger till vid Stadthafen mitt i Rostock kl 18.00 och har varit ute och seglat i närmare 34 timmar. Tänk vad skönt det är att komma fram, även om vi inte planerat att komma till Rostock.

 

karta med pil till rostock

Nu ska vi turista, handla lite och passa på att sova ordentligt. (Men egentligen har vi redan börjat fundera på det här med att slussa genom Kielkanalen…)

Wir werden bald hören!

 

PS nu finns filmen från avseglingen på You Tube!

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...