Vila i Vigo

Med prognoser på åska och en massa konstiga vindar, lämnade vi Islas Cies och tuffade upp i rian. Vi gick till Cangas, där vi ropade upp marinan för att be om en plats. Jag hade redan mentalt ställt in mig på dusch, och tapas-ställe med kall öl, när marinan svarade att det var fullt. Vi ankrade vid stranden. Vi duschade i båten och rodde in till staden. Där var det marknad, med radiobilar, sockervadd och churros. Vi blev inte så imponerade av Cangas, men det var en smula svårt att ta in stadens charm när allt var insvept i “marknadsstämning”.

På morgonen beslöt vi att följa båtarna Inalou och Trivento och gå till Vigo. Vi gjorde oss ingen brådska utan åt frukost i solskenet och ringde upp marinan för att kolla att det fanns plats. Ungefär samtidigt som vi började lätta ankar, såg vi dimman. Den kom rullande ganska fort upp genom rian. Vi gick för motor tvärs över viken och någonstans på mitten, hann dimman i fatt oss och omslöt oss med kall och fuktig luft. Framför oss dök det stora kryssningsfartyget upp och även inloppet till hamnen. När vi väl närmade oss såg vi klart och tydligt var vi skulle åka in.

dimma segling vigo

Vi ropade upp marinan på VHF:en och blev mottagna och inpekade på en brygga i den norra delen av Real Club Nauticos marina.  För några veckor sedan var det en konsert längst strandpromenaden då delar av bryggan rasade. Den delen av marinan är nu avstängd mot land, men man får ligga där till halva priset (och ta jollen in till land). Ja tack, sa vi som försöker hålla hårt i pengarna.

I Vigo tog vi det lugnt. Vi tvättade, rensade toaletten, besteg ett berg, och gick runt i Vigos gamla stad. Trots att pilotboken säger att Vigo är en trist industristad så är området närmast hamnen och marinan trevligt och utan biltrafik. Det är gångavstånd till gränderna i gamla staden med alla sina tapasrestauranger. Vi har även besökt en välsorterad järnvaruaffär där vi köpte lite gasolprylar och på stadens H&M-butik lyckades vi också köpa nya shorts. Vi har även barhäng med Inalou och Trivento innan de åker vidare söderut. Nu vet vi inte när vi träffar dem igen, då vi alla har lite olika planer, men trevligt har det varit!

vigo monte del castro

I Vigo får vi besök av goda vänner som har med sig paket till oss. Det är som på julaftonen när vi får packa upp den nya kameran, grillen, poströster och reservdelar. Vi åker på sightseeing till Baiona med bil (mysig stad) och tar även med gästerna ut till Islas Cies på segeltur, delfinstund och invigning av grillen. Vi är mycket nöja med vår nya grill, tänk så mycket gott vi kan tillaga på den!

båtgrill magma

Efter att ha väntat ut ett åskoväder som dragit fram över Vigo är vi nu redo att dra vidare. I morgon säger vi “Adios España” och “Bom dia Portugal”.

 

 

2Comments

Add yours
 1. 1
  Christer Menfors

  Hej på er båda.
  Det är Christer Menfors som skriver igen.
  Det är härligt att läsa om er resa, suget på att komma iväg blir bara större.
  Har varit och tittat på en Najad 390 från 1990. Den ägs för närvarande av två äldre herrar från England. Båten har deltagit i ARC någon gång kring
  2010-2011 därefter tillbaka till England. Sista två åren har den seglat i Östersjön, nu vill dom sälja båten här i Sverige.
  Tyvärr har den läckt en del i ventilerna på utsidan skrovet. Den har rullstor, är det något som ni fundera kring innan ni valde er båt?
  En annan fråga, hur är det med Pilot böcker, något som ni rekommenderar att man har med sig?

  Navigare necesse est

  Hälsningar Christer Menfors

Lämna gärna en kommentar...