Förberedelser i Las Palmas

När vi kommit till ro i marinan, passade vi på att ta en liten minisemester. Vi bad de franska båtgrannarna att hålla lite koll på båten medan vi flög inrikes till spanska solkusten och hälsade på goda vänner. Vi besökte Malagas invigning av julbelysningen (vi såg en och annan lampa tändas) och blev härligt bortskämda. (Stillastående säng, hotellfrukost, guidade turer och trevligt sällskap).

Väl tillbaka i värmen, kavlade vi upp ärmarna, spottade i nävarna och tog tag i vår Atlanten-att-göra-lista:

Vi har låtit utföra en rigginspektion, dels för att vårt försäkringsbolag kräver det, men även för att vi för egen del tycker det känns tryggt. (Vi är ju dessutom inte så jätteförtjusta i att låta oss själva hissas upp) 

rigginspektion

Seglen har varit en sväng hos segelmakerskan på reparation. Vi har bytt expansionskärlet och vattenpumpen. Friborden är vaxade och polerade. Oljan är bytt i inombordare och utombordare. Vi har pillat med fettkoppen och vi har inhandlat diverse bra-att-ha-saker, så som sandaler, solhatt och skarvsladd.  Reseförsäkring är införskaffad och vi har lagt oerhört mycket tid på att få tag i en ny gasfjäder till roddkicken. Den historien är dock inte avslutad ännu, så vi ber att få återkomma i ämnet. Vi håller just nu tummarna att vi får den levererad hit…tvi…tvi…

Vi har inte flängt runt och turistat så mycket i Las Palmas, vi var ju här på studieresa för några år sedan och såg mycket av staden då. Men det är klart att några vändor till Las Canteras, den långa strandpromenaden och gamla stan har vi klarat av. Just nu runt jul är stranden fylld av vackra sandkonstverk. 

konstverk i sand

Under veckan som kommer drar uppstarten av Viking Explorers igång. Det är vi som ger oss av samtidigt mot Kap Verde och senare till St Vincent i Karibien. Det är en hektisk tid framöver, men väldigt väldigt spännande!

På återhörande från Major Tom med besättning!

5Comments

Add yours
 1. 1
  Lasse Wiborg

  Hej och tack för era resefilmer!

  Vi har följt er från start och sedan innan avresan, så det är väldigt spännande när varje nytt avsnitt kommer. 🙂 Jag undrar vad ni tycker om Najaden när det gäller att bädda sjökojer i salongen? Hallberg-Rassys soffor är ju raka och har uppfällbart ryggstöd medan Najad verkar ha svängda soffhörn. Går dom ändå att bädda i eller hur sover ni under segling?

  Vänliga hälsningar, Lasse

 2. 2
  Anki

  Hej Lasse. Vi bäddar och sover i sjökoj när vi seglar. Ryggstöden på våra soffor går att plocka bort om det behövs, de är fästa med kardborrre. Men vi har kommit fram till att man sover bäst om man ligger ganska “tajt”, så ryggstöden får vara kvar. Om man däremot behöver använda sofforna som extra sängplatser vid mer stillastående tillfällen, så funkar de bra att ta bort dem. Kul att du hittat hit till vår blogg, God Jul!

 3. 3
  Fredrik&Sofia

  Hej
  Fin hemsida och blogg
  Kul att följa er
  Vi ska ge oss av om drygt ett år och håller på att kolla försäkringar. Då jag blev lite nyfiken när ni skrev att ni ordnat reseförsäkring, vart tecknade ni? Vart har ni båten försäkrad?
  Med vänlig hälsning,
  Sofia

 4. 4
  Fredrik&Sofia

  Fin hemsida och blogg
  Kul att följa er
  Vi planerar att ge oss av om drygt ett år och kollar nu försäkringar. Då jag blev lite nyfiken när ni skrev att ni just tecknat en. Vart tecknade ni och vart har ni båten försäkrad?
  Med vänlig hälsning,
  Sofia

 5. 5
  Anki

  Halloj
  Vi har båten försäkrad i Y-yacht (Andra vi kontaktade var Paul L’Ortey , Topsail och Pantaenius) Vi valde Y-yacht för skapligt billig premie, snabbt och professionellt bemötande. Viktigt att fundera över var man avser att var/ha båten under orkansäsongen. Vår reseförsäkring har vi (liksom väldigt många andra långseglare) via Topsail, den heter Yachtmans Gold. Via andra seglare som är ute och seglar nu, vet vi att den fungerar bra vid olycksfall och sjukdom. Spännande att ha er segling att se fram emot! Kul att ni följer oss, God fortsättning!

Lämna gärna en kommentar...