Ett år senare och planer framåt

För ett år sedan flyttade vi in i båten.

Jösses, vi har bott här ett år nu! Jag minns att det var en fantastisk känsla, om än lite overklig, att flytta till båten. Men det var mysigt, vi flinade och kunde nog inte riktigt fatta att det verkligen var på väg att hända. Vi jobbade på och blev klara med alla förberedelser och hade kunna avsegla tidigare än det spikade datumet.

hängande korg

Vi vinkade adjö till alla och seglade ner genom Europa, allt var nytt och spännande. Vi lärde oss om tidvatten och strömmar. Vi började kalla båten för “hemma”. Vi seglade i ljusa sommarnätter och angjorde nya hamnar var och varannan dag. Vi korsade Biscaya, seglade till Kanarieöarna och for sedan över Atlanten. Båten, vårt hem håller fortfarande måttet. Vi har inte haft några stora reparationer. Det mesta fungerar bra. Vi lever på liten yta och går aldrig varandra på nerverna (host, harkel). Det är klart att vi i vissa stunder önskar att båten var större, eller snabbare, eller att Sivert hade ståhöjd överallt. Men överlag är vi nöjda, den passar oss.

Vi trivs fortfarande med det här livet och vi är inte på väg tillbaka till Sverige.

Planer, alltid dessa planer. Vi tycker själva att vi är ganska duktiga på att ändra våra planer om vi får lust. Men nu tror vi att de ligger fast. (Just nu i alla fall)

Vi befinner oss just nu i Marigot på St Martin. Vi har fyllt båten med mat och ren tvätt. Vi ska så småningom segla en sväng till ön Anguilla. I slutet av maj seglar vi direkt härifrån St Martin ner till Bonaire. Vi ska åka till Sverige en månad i Augusti. Sen guppar vi omkring på Bonaire, Curaçao och Aruba tills uppehållstillståndet tar slut. (Lite oklart hur många dagar man får vara på respektive ö och om Bonair och Curaçao delar på antalet dagar?) Förmodligen kommer julen att firas i Colombia. Sen river vi av San Blas i januari och hoppas på en tidig transit genom Panamakanalen, förhoppningsvis i februari 2020. Panamakanalen…smaka på den. Det känns stort.

+ There are no comments

Add yours

Lämna gärna en kommentar...